CORE-työryhmän The Economy -oppimateriaali ensimmäistä kertaa suomeksi

November 18, 2020

Helsinki GSE on julkaissut ensimmäistä kertaa suomeksi kansainvälisen CORE työryhmän The Economy -kirjan kahdeksan ensimmäistä lukua. Valmistuessaan kokonaisuus muodostaa 22 luvun verkkoaineiston, joka kattaa laajasti taloustieteen perusteet. Verkkomateriaali sisältää suuren määrän kuvaajia, erilaisia tehtäviä sekä helposti ymmärrettävät tekstiartikkelit. Talous nimellä kulkevan julkaisun ensimmäiset luvut ovat nyt kaikkien saatavilla ja hyödynnettävissä CORE työryhmän sivulla. (hyperlinkki: https://core-econ.org/the-economy/)

Materiaalin kääntämistä ja julkaisua ovat rahoittaneet Aalto-yliopisto, Helsingin yliopisto ja Suomen Pankki.

Talouden lähtökohdista

Talous on taloustieteen oppiaineisto verkossa. Sen lähtökohta on ongelmaperustainen ja kukin kappale esittelee taloustieteen työvälineitä, joiden avulla kysymyksiin voidaan vastata. CORE-verkkoaineistoa on käytetty oppimateriaalina taloustieteen peruskursseilla mm. Lontoon University Collegessa, Pariisin Sciences Po ‑korkeakoulussa, Toulousen kauppakorkeakoulussa ja monissa muissa yliopistoissa ympäri maailmaa.

Aineistoa ja itse sivustoa on kehitetty eri puolilla maailmaa ja se on julkaissut myös painettuna kirjana Oxford University Press.  Aineiston kirjoittamiseen, editointiin ja tarkastukseen on osallistunut kirjaimellisesti satoja tutkijoita. Lukujen päävastuulliset kirjoittajat tulevat 13 eri maasta. He ovat luovuttaneet tuotoksensa käyttöömme ilmaiseksi. Talous on aiemmin käännetty mm. ranskaksi, italiaksi, farsiksi, espanjaksi ja hindiksi. Ja nyt siis myös suomeksi. Talous on julkaistu Creative Commons ‑lisenssillä, joka antaa oikeuden ei-kaupalliseen käyttöön.

Päivitämme teoksen lopulliseen mittaansa seuraavien kuukausien aikana. Mikäli sinulla on kysymyksiä tai kehitysideoita sisältöihin, ole yhteydessä: elisa.luukkonen(a)aalto.fi